Cruisen met een retro volkswagenbusje

Op vintage road trip met een old school VW bus

Wat een bekijks. Ongelooflijk! Iedereen was in de ban van ons retro Volkswagenbusje. Zo grappig. Voor ons weekendje naar Texel huurden wij bij Vintage Road trips een old school VW busje. Normaal gezien was het voor onze huwelijksverjaardag bestemd maar toen de kinderen het te horen kregen, waren ze op slag jaloers. We zouden dus niet langer met 2 slapen in de bus maar met vier.

En slapen in zo’n vette bus was top. Niet voor een hele week, maar wel voor 3 nachtjes. Het leuke eraan was dat we nauwelijks iets moeten meenemen. Er was een koelbox voorzien, een gasvuurtje, tuinmeubelen en borden en bestek. Wij moesten enkel slaapzakken en eten meenemen. Maw we konden meteen genieten zonder al te veel inpak-stress.  Toch nog een extra tip: wij namen nog een tent mee die perfect dienst nam als dressing. Want om koffers op te bergen en vier gasten is het busje net iets te krap.

Als roadtripper is het echt genieten. Het gevoel van vrijheid, avontuur en gewoon fun hebben… vanop de achterbank. Want de kids konden heerlijk kleuren, spelletjes spelen of tv kijken terwijl wij tegen maximum 90 km per uur cruiseden op de kleine wegen richting Texel.

Op Texel logeerden we op camping de Ruige Hoogte dat alle nutsvoorzieningen heeft. Nette douches, propere wc’s en zelfs een was-en droogmachine voor je dringende wasjes. Vaak namen we de fiets om Texel te verkennen maar we konden het ook niet laten om de wagen weer rijklaar te maken om te cruisen op het eiland. Eerlijk? Je moet wel tegen wat aandacht kunnen want de mensen langs de weg keken hun ogen uit.

Wij beleefden een heerlijk avontuur voor 400 € per weekend. ( van vrijdag tot maandag ).  Voor de camping moet je al snel rekenen op 30 € per nacht. Maar hé, op avontuur staat geen prijs, toch?

Nog even de pro’s en contra’s op een rij:

+ Je beleeft een uniek en buitengewone roadtrip met veel bekijks
+ Je overnacht op een originele manier
+ Je hebt meteen vervoer om het eiland te verkennen
+ Het nostalgische gevoel krijg je er gratis bovenop
+ Alles is voorradig dus je hoeft zelf weinig te voorzien

-Het is best krap met 4 dus een tent meenemen om extra ruimte te creëren is geen overbodige luxe
-Als het regent kan het best vochtig worden in de wagen net zoals bij een tent dus warm aankleden is aanbevolen
-Je kan niet overal tanken met een retro busje dus plan je uitstappen goed in zodat je niet zonder benzine valt

Have a nice roadtrip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *