De grote lenteschoonmaak voor Moederdag.

Moederdag is het uitgelezen moment om je moeder te laten weten wat ze voor jou betekent. Voor mij is ze mijn rots in de branding. Mijn grote steun. Zonder haar zouden we ten huize Peeters-Blommaert er nogal gekreukt bijlopen.  Dus maak ik er een erezaak van om voor haar een buitengewoon Moederdag cadeau te vinden.

Geen DIY geschenkjes dit jaar. Geen zelf geplukte bloemen. Maar wel een grote lenteschoonmaak. Mijn zus was meteen te vinden voor het idee om haar hele appartement van kop tot teen te poetsen. Als witte wervelwinden a.k.a Sien & Maria stuurden we haar de laan uit gewapend met een cadeaubon van JBC. Zij mocht gaan shoppen terwijl de kuisbrigade haar huis schoonmaakt.

Samen met de kleinkids schoven we alles aan de kant en werd de lente in huis gehaald. Een cadeau met niets dan voordelen. We creëerde meer ruimte en overzicht, we gaven haar een pak minder stress en we gaven haar tijd voor de leukere dingen in het leven. En wij? Wij hebben gelachen, gegierd en genoten van ons teamwork.

Hier alvast vier kleine schoonmaaktips:

  1. Opgeruimd staat netjes. Vooraleer je aan de grote schoonmaak begint, moet er opgeruimd worden. Weg met alles wat je niet echt nodig hebt!
  2. Maak een planning op. Plan een weekend om je hele huis, van boven tot onder, op te ruimen en te kuisen. En pak het groots aan!
  3. Raak niet afgeleid. Je herkent het wel: je bent je slaapkamer aan het opruimen en plots zie je een voorwerp dat in de keuken thuishoort. Hoewel je de neiging hebt om meteen naar de keuken te gaan, maak je beter een stapeltje met voorwerpen die je pas later naar andere kamers brengt.
  4. Verander! Nadat je alles hebt schoongemaakt, kan je misschien eens van inrichting veranderen. Je kan naar hartenlust beginnen experimenteren met de meubels. De ideale gelegenheid.

En zo wordt schoonmaken een feest….

2 commentsAdd yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *