Ik bouwde een feestje op de boekenbeurs

 

“Maak elk moment buitengewoon “. Dat is niet alleen de titel van mijn allereerste boek maar tevens ook mijn motto. Ik probeer elke mijlpaal in mijn leven een buitengewoon accentje te geven en dus kon ik ook niet anders dan tijdens de boekenbeurs er een lap op te geven. En dat mag je echt letterlijk nemen. Want ik heb 100% genoten, me 100% gegeven en ik heb vooral het feest 100% kunnen beleven.

Drie kwartier had mijn uitgeverij het rode podium op de Boekenbeurs voor mij gereserveerd om de toeschouwers te laten kennismaken met mijn boek. Materie genoeg om te vertellen maar uiteraard wou ik van dat moment ook gebruik maken om er iets buitengewoons van te maken. Geen standaard lezing, geen traditionele workshop,… maar een kennismaking met een geweldig initiatief Challenge day! De ideale kapstok om mensen te verbinden, in beweging te brengen en ook zo hun bezoek aan de boekenbeurs onvergetelijk te maken. Dat was mijn einddoel.

De perfecte partner in crime daarvoor was Vincent van Challenge Day die, in teken van mijn boek, vreemden met elkaar liet praten, gezellig liet dansen en zelfs geheimen liet opbiechten. Met als resultaat een fantastische vibe, veel lachende gezichten en een blije organisatie want de organisatoren van de Boekenbeurs zagen, kwamen en overwonnen ook. Voor mij als auteur, en ja dat klinkt nog altijd geweldig vreemd in de oren, het mooiste compliment.

Naast mijn presentatie nam ik ook 2 dagen plaats aan de signeertafel om mijn boek voor te stellen aan het grote publiek. Met een bang hartje – because who am I –  sluit ik aan bij mijn collega’s en installeer ik mijn Amerikaanse postbus die meteen het gewenste effect geeft. Mensen lopen langs en krijgen instant goesting om een briefkaart naar zichzelf te sturen. Eentje die ze na 1 jaar in hun mailbox terug mogen ontvangen met de vraag: “Hoe ver sta je met je persoonlijke challenge?”. Van gewicht verliezen tot veel geld verdienen. De uitdagingen zijn divers maar zeker niet onbereikbaar want dat is net mijn persoonlijke boodschap. Vind je passie, doe er iets mee – hoe groot of hoe klein ook – en begin. Want voor je het weet, sta je na 3 jaar inspireren voor de allereerste keer op de boekenbeurs met je allereerste boek… En dat is… kicken!

PS: Wil je je ook graag laten inspireren door mijn boek? Dan kan je deze hier bestellen. Veel buitengewone momenten toegewenst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *