TRAVELVLOG: Valencia, 10 tips voor een geweldige citytrip met kinderen

Valencia is een ware aanrader voor een citytrip met kinderen. Het ligt aan de zee, het centrum is compact en door zijn vele parken heeft het toch een groene uitstraling. Daarnaast is het er veilig, proper en de mensen zijn er ubervriendelijk. Om nog maar te zwijgen over de temperatuur die het hele jaar door goed is. Je leest het, niets dan superlatieven voor deze stad. Ben jij van plan om naar Valencia te reizen? Dan maak ik graag een lijstje met 10 must-sees & do’s die je zeker niet mag missen… met of zonder kinderen…

central bar valencia mercado citytrip met kinderen

  1. Mercado Central

Deze overdekte markt in het midden van Valencia is echt een streling voor het oog. Met meer dan 400 markkraampjes heb je een ruime keuze aan verse producten zoals vis, vlees, brood en andere delicatessen.  Probeer ook een plaatsje te bekomen – want de plekjes zijn dun bezaaid en felbegeerd – bij de Central bar waar je heerlijk kan genieten van hoogstaande culinaire gerechtjes aan een milde prijs.

turia bedding valencia citytrip met kinderen

  1. Turia – bedding

In Valencia moet je gewoonweg een fiets huren. Alleen al om te fietsen door de Turia rivierbedding waar je één van de mooiste, groene fietspaden van de wereld kan vinden, een paradijs voor fietsers. Maar het is ook een ideaal vervoer om naar het strand te trekken of door de stad te rijden.

kattenhuisje valencia citytrip met kinderen

  1. Het kattenhuisje

Onze Vlaamse gids Annick – nog een must do in Valencia om de stad echt te leren kennen – ontdekte wij het kattenhuisje op de Calle Museo. Niemand weet wie het gedaan heeft, maar rond een gat in de muur heeft iemand een “kattenhuisje” gebouwd met deurtjes, ramen en een fonteintje. Het oorspronkelijke kattenluikje was bij de sloop van het aanpalende gebouw gesloopt, maar een kattenliefhebber heeft er later op dezelfde plek een nieuwe huisje geklust. Uberschattig om even bij stil te staan. Dank je wel Annick! Haar kan je trouwens boeken via gidsvalencia.com.

oceanografic valencia citytrip met kinderen

  1. L’Oceanografic

Voor kinderen is het zee-aquarium, dat het grootste is van Europa, een absoluut hoogtepunt, met als kers op de taart de spectaculaire dolfijnenshow. Je ziet er duizenden vissen, manenrobben, walrussen, allerlei haaiensoorten en andere zeedieren. Je kan een bezoek aan dit aquarium, uitstekend combineren met een dagtrip naar het Museo de las Ciencias Principe Felipe in de Ciudad de las Artes y Ciencas of zoals wij het noemen Technopolis. Al bleven we daar wel een beetje op onze honger zitten.

gulliver park valencia citytrip met kinderen

  1. Gulliver park

Midden in de Jardín del Turia, de droge rivierbedding waar je heerlijk door kan fietsen , vind je de befaamde Gulliver speelplaats. Het klimrek is geïnspireerd door het bekend verhaal van Jonathan Swift: Gullivers reizen. Hierin wordt Gulliver op het eiland Liliput vastgebonden en beklommen door Lilliputters. Een paradijs voor jong en oud en… het is gratis!

6. De Stad van Kunst en Wetenschap valencia citytrip met kinderen

  1. De Stad van Kunst en Wetenschap

Je herkent de foto wel. Dit bouwwerk is gekend over heel de wereld: Cuidad de las artes y las ciencias. Het complex bestaat uit vijf interessante gebouwen maar de leukste activiteit bevindt zich buiten: de aquabubbles. Voor 5€ mag je 10 minuten op het water dobberen in je eigen bubbel. Heerlijk om ze bezig te zien in het helderblauwe water.

citytrip met kinderen aquabubbels valencia

strand valencia citytrip met kinderen

  1. Het strand

Vanaf de haven van Valencia loopt er een boulevard langs het strand met restaurants en bars die onder andere paella’s, mariscos ( zeevruchten ) , maar ook tapas en andere culinaire lekkernijen aanbieden. Het is dus zeker een aanrader om tijdens jouw vakantie een dagje naar het strand te gaan. Heerlijk voor de kids om uit te waaien of te spelen op het strand.

albufera valencia citytrip met kinderen

  1. Albufera

Iets buiten Valencia – neem de toeristenbus – ligt het prachtige Albufera natuurgebied. Je vindt er de rijstvelden, inheemse bomen, een diversiteit aan vogels, authentieke vissershuisjes en het grootste meer van Spanje. Heerlijk om te verdwalen, te herbronnen en tot rust te komen.. aan de rand van de stad.

musea valencia citytrip met kinderen

  1. Musea

Alle musea zijn op zondag open en vaak zijn er echt tentoonstellingen op kindermaat. Wij hadden het geluk dat er in het IVAM een expeditie liep met opblaaskunst. You have to see it to believe it dus ontdek het in de travelvlog.

smalste huis van Valencia citytrip met kinderen

  1. Smalste huisje van Valencia

In Valencia staat het smalste huisje van Europa met een breedte van slechts 1 meter en 7 centimeter! Het huis is te vinden op Plaza Lope de Vega en is inmiddels onderdeel geworden van de bar ernaast: Tasquita la Estrecha. In het huis stonden welgeteld 2 kleine bedden en 1 kinderbedje. Er zat een mini-keukentje vast aan de muur en er stond een tafel met 2 stoelen.

Waar slapen met kids? Wij huurden een appartement bij HQ rooms in het centrum van Valencia. Een ware aanrader wegens de ligging, de grootte van het appartement, de service en de rust. Om nog maar te zwijgen van de heerlijke ontbijtbarretjes in de buurt. Eentje die we jou niet willen ontzeggen is Dulche de Leche. Een ontbijtkeuze om je duimen en vingers bij af te likken. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *