3 redenen om te detoxen

jus jus detoxen buitengewoonanders

jus jus detoxen buitengewoonanders

jus jus detoxen buitengewoonanders

jus jus detoxen buitengewoonanders

jus jus detoxen buitengewoonanders

jus jus detoxen buitengewoonanders

jus jus detoxen buitengewoonanders

jus jus detoxen buitengewoonanders

Detoxen stond al lang op mijn bucketlist. Dat mag je gerust vreemd vinden want het is niet echt iets spannends, avontuurlijk of extreem… of in vergelijking met wat ik al eerder wist te presteren in mijn leven. Maar toch wou ik het eens ondergaan en boekte ik een kuur van drie dagen bij JusJus. Zij ondervonden meteen dat ze aan mij geen gewone klant hadden aangezien ik niet veel lust. Het idee van groentesappen drinken, deed me op slag kokhalzen. Maar na enkele proevertjes waren ze meteen bereid om een aangepast schema voor me op te stellen waardoor ik met veel enthousiasme en volle moed aan de drie dagen detox begon.

Schema per dag: 2  sapjes van 475 ml op basis van fruit, 2 sapjes van 475 ml op basis van groenten en 2 soepen.
Mijn assortiment: Greenday – Skinny G – Soep – The Jus tox – Pineapple Mojito – Soep

Mijn grootste vrees was hoofdpijn maar achteraf gezien was dat overbodig want enkel op dag twee had ik een lichte druk in mijn hoofd. Eentje dat zelfs zonder medicatie wegebde. Kortom, de voordelen wogen meer door dan de nood of goesting in vast eten of zoet. De drie dagen sapjes drinken waren voor mij niet echt een opgave zoals gevreesd maar eerder een deugd. Voor mijn geest en mijn lichaam. Dus som ik graag even de redenen en voor – en nadelen voor jou op…

 1. REDEN 1: Verwijderen van gifstoffen uit mijn lichaam

Na de feestdagen kwam de harde confrontatie. Bij een spontane weging in de badkamer werd het mij duidelijk dat ik de voorbije maanden zeer goed had geleefd. Zelfs overdreven. Dus vond ik het tijd om al die gifstoffen in mijn lichaam te verwijderen. Alleen al om mijn lichaam terug in balans te brengen en ervoor te zorgen dat mijn systeem weer goed kan functioneren.  Lever en nieren cleanen. Check! Alleen was ik verrast door de weinige WC bezoekjes. Bij een detox verwachtte ik mij aan zware spurtjes, geurtjes en nog zo van dat soort. Maar de stoelgang bleef hetzelfde. Alleen wat winderigheid kreeg je er gratis bij. Dien je je op te sluiten en te isoleren voor drie dagen? Absoluut niet. Detoxen is heel leefbaar en zeker niet nefast voor jouw sociaal leven.

PS: ze geven zelfs tips mee voor als je last hebt van constipatie. Dus een gewone stoelgang blijkt normaal.

 1. REDEN 2: Kilo’s verliezen

Gifstoffen hebben een negatief effect op het verbranden van vet. Daardoor komen we aan. Door te detoxen raken we de gifstoffen kwijt die worden opgeslagen in de vetcellen, waardoor onze stofwisseling weer normaal wordt. Whoop whoop! En dat resulteerde op de weegschaal, na drie dagen detoxen,  2,5 kilo lichter.

 1. REDEN 3: Meer energie

Alsof jij dat nog nodig hebt, hoor ik je denken. Wel, door de vele projecten in 2018 had ik toch even last van een winterdipje waardoor ik echt nood had aan een energyboost. Die drie dagen sapjes drinken gaven meer rust in mijn hoofd en in mijn leven. ( lees: geen stress over lunchbreaks, tussendoortjes,… ) En geloof het of niet maar ook meer energie. Geen terugval zoals gevreesd. Ik heb me zelfs op dag drie aan een loopje gewaagd zonder enige problemen. Beweging raden ze zelfs aan.

 1. VOORDEEL: Geen hongergevoel

Vier sapjes en 2 soepjes. Meteen dacht ik bij mezelf dat ik elke dag met een stevig hongergevoel zou zitten maar niets is minder waar. Buiten de momentjes bij het bingewatchen viel het super goed mee. Goesting had ik uiteraard maar de nood was nooit zo groot dat ik bezweek voor iets hartig of zoet. Dus drie dagen detoxen is 100% haalbaar.

 1. VOORDEEL: Smaakbommetjes

Eerlijk? De fruitsapjes zijn heel lekker. Drankjes die ik zelf nog zou serveren bij een gezellige brunch of mijn dagelijks ochtendritueel. Aan de groentesapjes moest ik even wennen. De venkel had een uitgesproken nasmaak en ook de broccoli was apart. Maar al bij al vielen de sapjes heel goed mee. Bij de soepjes daarentegen moest ik meer moeite doen. Mijn kids omschreven het zelfs als babyvoeding wegens de dikke emulsie. Slecht? Neen! Uitgesproken smaak? Ja. Kleine tip: De lekkerste soep vond ik de flespompoen op Thaise wijze. Een pittige snack.

 1. VOORDEEL: Weg met het opgeblazen gevoel

Tijdens je detox geniet je de hele dag door van een platte buik. Geen opgeblazen gevoel, geen bolle buik en dus het ideale moment om de strakke kleedjes weer van zolder te halen.

 1. NADEEL: Adem fris. Nope!

Mijn andere vrees was dat ik last zou hebben van een slechte adem. En volgens mijn omgeving was dat geheel terecht. Dus bij een detox hou je toch beter suikervrije muntjes in de buurt.

 1. NADEEL: Geen extraatjes

Vergeet extra fruit, een handvol cashewnoten of een knapperige salade. Tijdens de detox mag je zelfs geen enkele gezonde snack eten. Het is dus best eentonig maar aangezien de duur van de kuur – drie dagen – zeker haalbaar.

 1. NADEEL: Het leven na detoxen

Ga achteraf niet meteen snacken of ongezond eten maar bouw het weer rustig op. Bij Jusjus krijg je zelfs enkele recept-suggesties mee. Alleen geen spek voor mijn bek en hield ik het dus bij een appel als ontbijt, een lichte lunch en een soep als avondmaaltijd. Wat resulteerde in meteen 300 gr bij op de weegschaal de dagen nadien. Dus hou er rekening mee dat je blijft opletten indien je je gewichtsverlies wil behouden. Maar één week later zit ik nog steeds op mijn gewicht.  Dus check!

Tijdens mijn drie daagse detox kreeg ik een tal van vragen op social media. De meesten zijn hierboven beantwoord toch blijven er nog enkele over:

 1. Kan je online bestellen? Absoluut, al raad ik een schema op maat aan zoals ik. Dan ben je zeker dat je de drie dagen goed zal volbrengen.
 2. Is het duur? Ik betaalde 125 € voor drie dagen, al genoot ik wel nog van een Nieuwjaarskorting. De sapjes en soepjes worden voor jou klaargemaakt zodat je meteen bij de ophaling aan het detoxen kan beginnen. Gebruiksvriendelijk, gemakkelijk en snel.
 3. Hoeveel calorieën krijg je binnen? De sapjeskuur van 4 sapjes en 2 soepen bevat 1300 calorieën per dag.

Heb je nog vragen? Ask away…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *